بتن مسلح

ساخت وبلاگ

امکانات وب

بتن مسلح به آن بتنی گفته می‌شود که از ترکیب بتن با میلگرد فولادی درست شده باشد.

نوشته‌های برجسته‌ی روی میلگرد، اطلاعات زیادی درباره‌ی آن می‌دهند.
میلگردهایی با استحکام پایین، تنها با سه نشانه شناسایی می‌شوند؛ نشانه‌هایی که تعیین‌کننده‌ی نورد مورد استفاده در ساخت میلگرد، اندازه‌ی میلگرد و نوع فولاد مورد استفاده در ساخت آن هستند. در میلگردهای فولادی با استحکام بالا، از خطوط ممتد برای تعیین درجه‌ی استحکام میلگردها استفاده می‌شود. وجود دو خط موازی ممتد نشان‌دهنده‌ی این است که میلگرد تحت نورد ۷۵۰۰۰ پوند بر اینچ مربع ساخته شده و یک خط نشان می‌دهد که تولید تحت نورد ۶۰۰۰۰ پوند بر اینچ مربع صورت گرفته است.

استحکام تسلیم میلگرد به مقدار تنشی گفته می‌شود که باعث ایجاد تغییر فرم پلاستیک محسوس شود.
در نوع دیگری از طبقه‌بندی میلگردها، آنها را بر اساس سطح مقطع بر حسب میلی‌متر تقسیم می‌کنند. میلگردها اندازه‌های مختلفی دارند که از آنها در موارد مختلفی استفاده می‌شود. میلگردهای کمتر از نمره ۸ میلی‌متر شاخه‌ای نیستند و به حالت قرقره‌ای در بازار وجود دارند که به آن‌ها مفتول هم می‌گویند. میلگردهای نمره ۶ تا ۳۲ در ساختمان‌سازی استفاده می‌شوند و به آن‌ها میلگرد ساختمانی هم می‌گویند. از میلگردهای با سطح مقطع بیشتر هم در برج سازی یا موارد عمرانی مثل پل سازی و سدسازی استفاده می‌شود. به طور کلی میلگردها سطح مقطعی بین ۶ تا ۵۰ میلی‌متر دارند و وزن یک شاخه ۱۲متری از آنها بین ۵ تا ۱۲۰ کیلوگرم متفاوت است.


انواع میلگرد
در کشورهای مختلف، استانداردهای مختلفی برای میلگردها وجود دارد. در ایران، این استاندارد بر مبنای استاندارد روسی تنظیم شده‌است. طبق استاندارد روسی،ورق فولادی که در ایران تولید می‌شود به چهار گروه A1، A2، A3 و A4 تقسیم‌بندی می‌شوند. در ساختار میلگرد عناصر کربن و سیلیسیم بیشترین مقدار و عناصری مثل منیزیم، فسفر و گوگرد به مقدار کمتری وجود دارند. تغییر در نسبت این مواد مخصوصا کربن و سیلیسیم، موجب ایجاد انواع مختلفی از میلگرد با ویژگی‌های مکانیکی متفاوتی می‌شود.

نوع A1 میلگرد ساده است و با نام س-۲۴۰  در بازار شناخته می‌شود. از این نوع میلگرد برای خم کاری و جوشکاری استفاده می‌شود و معمولا میلگردهای شماره ۸ تا ۱۰ از این نوع هستند.
نوع A2 که با نام آج-۳۴۰ شناخته می‌شود، دارای سطحی آجدار است و آج آن مارپیچی یا فنری است؛ به همین دلیل به آن میلگرد آجدار مارپیچی هم می‌گویند. از این نوع میلگرد در مواردی که نیاز به خم شدن میلگرد وجود دارد (مانند ساخت خاموت، رابیتس و تیرچه کرومیت) استفاده می‌کنند.

قیمت انواع نبشی و ناودانی را اینجا بخوانید


نوع A3 را هم با نام آج-۴۰۰ می‌شناسند. سطح این میلگرد که با نام جناقی شناخته می‌شود هم آجدار است و آج آن به شکل قفسه‌ی سینه است. موارد استفاده از میلگرد A3 هم مربوط به مواردی مثل ساخت تیرچه سفالی، تیرچه بتنی، اسکلت فلزی، ساخت فوندانسیون و ستون‌ها است. وجود آج در سطح میلگرد باعث افزایش سطح آن و در نتیجه افزایش چسبندگی آن به سیمان می‌شود.
نوع A4 هم با نام آج-۵۰۰ شناخته می‌شود و طرح آج آن یک به صورت هفت و هشتی است و آن را با نام میلگرد آجدار مرکب می‌شناسند.
انواع A2  و A3 در شاخه‌های ۱۲متری و در اندازه‌های ۸ تا ۳۲ ساخته می‌شوند. طبق استاندارهای فولاد سازی ایران و به طور دقیق‌تر طبق استاندارد ۳۱۳۲، استفاده از میلگردهای A2 و A3 برای موارد جوشکاری با قوانین مهندسی مغایرت دارد. نوع دیگری از میلگرد به نام میلگرد حرارتی هم وجود دارد که از نوع میلگرد ۵ و ۶ است و از آن برای کلاف سقف استفاده می‌شود. در جدول زیر می‌توانید مشخصات فنی انواع مختلف میلگرد را ببینید:

میلگرد یا Rebar چیست

قیمت میلگرد
قطر هم یکی دیگر از عوامل طبقه‌بندی میلگردها است که در ایران بر حسب نیاز بازار، انواع میلگرد ها از قطر ۶٫۵ تا قطر ۴۰ میلی‌متر ساخته می‌شوند. طبیعتا با تغییر قطر و تغییر کیفیت ساخت میلگرد، قیمت آن هم تغییر می‌کند. میلگردها را در شاخه‌های ۱۲متری عرضه می‌کنند و هر شاخه‌ی آن بسته به قطر، وزنی در حدود ۲٫۵ تا ۷۵ کیلوگرم دارد. قیمت میلگرد به صورت روزانه در بازار متغیر است.

میلگرد گذاری شالودهها

ورق های استیل

 

سایت آهن...
ما را در سایت سایت آهن دنبال می کنید

برچسب : بتن مسلح,بتن, نویسنده : مهتاب ahan1 بازدید : 291 تاريخ : چهارشنبه 22 آبان 1398 ساعت: 15:40